Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til og omtales i følgende artikel eller af deres produkter.

Eventet Årets håndværker finder sted om knap to måneder, mere præcist den 4. april kl. 18.00. Eventet består i at håndværkere fra 15 forskellige brancher bliver hædret og en håndværker vinder den endelige pris. 6 håndværkere fra hver branche er nomineret og ved selve eventet bliver den endelige håndværker fundet og får sit diplom og statussen som den bedste i branchen, hele det kommende år. Det at blive anerkendt som den bedste i branchen over for konkurrenter og samarbejdspartnere er en sejr i sig selv, men der er en også stor markedsføringsmæssig værdi i at vinde den enkelte brancher. Når vinderen er fundet kan de hele næste år annoncere med den prestigefyldte pris og på den måde erhverve sig nye kunder.

Dog er det ikke kun en fin gestus af folkene bag anmeld-håndværker. Jovist giver det det forskellige brancher en bedre gennemsigtighed, og den enkelte håndværker giver sig måske 5-10% ekstra når de ved at de bliver bedømt efterfølgende. Men organisationen anmeld-håndværker tager også et beløb for at lade den enkelte håndværker være med i forløbet. Det betyder af mindre håndværkere fra forskellige brancher som vvs’er, gulvslibere (klik her, hvis du er på udkig efter en gulvafslibning i København) og elektrikere fravælger at deltage, og dermed ikke kan vinde prisen.

Medierne har fokus på håndværker

Tv kanalen Tv2 har i øjeblikket fokus på håndværker og deres arbejde. I programserien “Danmark mod østeuropa” kæmper en dansk håndværker og en østeuropæisk håndværker om et udført stykke arbejde. Håndværkerne har fra start fået af vide at de blot er med i et forsøg om en håndværksmæssig opgave, og derfor bliver filmet. De 2 håndværkere udføre samme opgave og bliver vurderet inde for 3 forskellige områder, nemlig prisen, kommunikationen og det håndværksmæssige. Programserien består at to programmer, og udfaldet af programmerne endte med at den danske håndværker vandt en og de østeuropæiske vandt den anden. Alt sammen var en samlet vurdering og det var kunden som skulle træffe den endelig beslutning.