Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til og omtales i følgende artikel eller af deres produkter.

Hvis du går til mange koncerter, har du helt sikkert oplevet at der er flere hunderede mennesker, der har deres mobiltelefoner fremme og har mere travlt med at filmene koncerten end med at nye musikken. Det samme oplever man typisk også til foredrag og stand-up shows.

Der er mange, der er glade for dette, og er vilde med at have minderne på video i dårlig opløsning og med tvivlsom lyd, men der er langt flere, som synes at det er virkelig irriterende, at de ikke kan se scenen for folks telefoner, der bliver holdt op foran hovedet.

Den amerikanske IT gigant Apple, der også leverandør af de fleste smartphones i verden med deres iPhone, vil sætte en stoppe for dette. De har i hvert fald snart muligheden. De har nemlig et nyt patent der gør sørger for, at kamerafunktionen bliver slået fra under koncerter, så iPhone brugere ganske enkelt ikke kan benyttes deres kamera til at tage billeder eller optage film -det kan man læse på nyhedssiden mobil.nu

Man kunne forestille sig, at det var noget der kunne blive solgt ind til specielle ting eller begivenheder, hvor der af den ene eller anden grund ikke må optages. Det virker i hvert fald usandsynligt, at Apple skulle brede dette ud for alvor, da det uden tvivl ville give mange utilfredse koncertgængere, der er vilde med at forevige deres oplevelser. Og selvom Apple er vilde med at være firstmovers, vil de uden tvivl også gerne have glade og loyale kunder.