Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til og omtales i følgende artikel eller af deres produkter.

Som du nok er klar over, så står der højsommer og juli, hvis du kigger på kalenderen lige nu. Hvis man begynder at snakke om mad, tænker du sandsynligvis mere på bøffer på grillen og koldskål fra køleskabet, end du tænker på and og risalamande. Men selvom der er godt 5 måneder til at vi for alvor begynder at nærmer sig julen, så kan det være en god ide allerede nu at begynde at tænke lidt over hvordan julefrokosten skal holdes i år, i hvert fald hvis du vil have førstevalg.

I de mest populære weekender (de første to i december), er der nemlig allerede begyndt at tikke bestillinger ind på restauranterne rundt om i Danmark, og nogle steder er de faktisk allerede så småt ved at kunne melde udsolgt på de julefrokoster, hvilket kan virkelig helt vanvittigt i juli måned, men en måned hvor alle virksomheder og lignende også skal ud og spise, sætter et naturligt pres på restaurationerne her i landet.

Oluf Bagers Gaard der tilbyder julefrokoster i Odense til både firmaer og private er blandt de restauranter, der godt har kunne mærke, at der er ekstra run på i år, også selvom det altså stadig er sommer.

Jeg vil ikke gå så langt som at sige, at vi har udsolgt på nuværende tidspunkt. Samtidig vil jeg dog også godt gå så langt som at sige, at du nok ikke skal vente til november, hvis du vil være sikker på at få et bord i starten af december”. Udtaler en kok fra den fynske restaurant.

Generelt er firmaer gode til at få bestilt i god tid, mens det kniber lidt for de større private selskaber, og derfor kommer de ofte til at kæmpe lidt om pladserne, fordi de ikke var hurtige nok til at komme ud af starthullerne og få bestilt.