Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til og omtales i følgende artikel eller af deres produkter.

Koncerter og store events har altid været forbeholdt det almene menneske, som søger en oplevelse eller en festlig aften. De seneste år er der kommet et større fokus på f.eks. blinde og døve også kan få en oplevelse, ved at tage til samme koncerter og events som alle andre. Nu er de ”skjulte” sygedomme også kommet i fokus, da flere bosteder tilbyder specifikke ture og events for psykiske syge.

Psykiske syge ligger under en kategori, hvor det kan være svært at se, hvad de specifikt fejler. Flere eksperter inden for feltet, som f.eks. læger og psykologer, efterspørger flere tilbud for psykiske syge.

Eksempler på event og koncerter kunne være musik, som er forbeholdt mennesker med skizofreni. Disse event skal dog forekomme i samarbejde med bosteder, da støtte er en vigtig del af processen for psykiske syge.

Der skal også være muligheder for psykiske syge

Det er vigtigt, at psykiske syge også får oplevelser i deres stressende og bekymringsringe hverdage. Events og koncerter skal derfor også være forbeholdt folk med skjulte sygedomme som f.eks. skizofreni. Oplevelserne skal spille sammen med de mennesker som lider af disse sygedomme, da hverdagen for mange psykiske syge er hård, og kan være utrolig svær at komme igennem.

Fokus på oplevelser

Der vil i fremtiden være fokus på oplevelser for de psykiske syge, om det er specielle events eller specielle ture, har ikke den store betydning. Det vigtigste er, at de skal have oplevelser, som almindelig og raske mennesker også får. Tilbud fra bosteder som tager hånd om psykiske syge, er derfor alt afgørende i fermtiden. Heldigvis ser man flere og flere bosteder, som har fokus på at tilbyde unikke oplevelser for psykiske syge. Det kan gøre en kæmpe forskel i arbejdet med disse mennesker, da de også skal mærke den glæde i deres hverdag. Arbejdet med oplevelser for psykiske syge er heldigvis et områder flere events og koncerter har fokus på, og som vi helt sikkert vil komme til at se mere til i fremtiden.