Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til og omtales i følgende artikel eller af deres produkter.

At lave noget sammen med kollegaerne uden for arbejdstiden og de almindelige rammer, kaldes for et firmevent. Det er en god måde at lære hinanden bedre at kende uden for arbejdet, og det er en god måde for virksomhederne at sikre, der er et godt samarbejde blandt kollegaerne. Det kan samtidig sikre, at der er et stærkere og mere effektivt sammenhold, hvilket kommer virksomheden til gode. Derfor er det helt essentielt at de arrangementer, man stabler på benene i firmaregi, er ordentlige. Det kan nemlig have den modsatte effekt på teamet, hvis ikke det bliver en succes – og i værste tilfælde kan det ende med, at skabe dårlig stemning omkring virksomheden.

#1: Husk at det ikke skal omhandle arbejde — medmindre det ér arbejde

Det skal ikke virke som om, man går på arbejde, når man deltager i et firmaarrangement. Det skal derimod bidrage til, at kollegaerne lærer hinanden bedre at kende, så sammenholdet styrkes. Det samme gælder for effektiviteten. Men der behøver slet ikke at være ‘en skjult dagsorden’ til et firmaarrangement. Det er ligeledes virksomhedens måde at sige tak for det gode samarbejde på.

#2: Skal man arrangere selv?

Det er ikke alle arbejdspladser, der har hverken tid og ressourcer til at arrangere et firmaarrangement. Det kræver planlægning, hvis det skal være ordentligt, og derfor er det bedre at hyre et eksternt bureau (se mere her), såfremt der ikke er de nødvendige ressourcer.

#3: Definér dine mål for firmaeventet

Det er vigtigt, at der bliver opstillet nogle mål for firmaeventet. Skal medarbejderne have ny viden med fra arrangementer, og i så fald hvad? Hvilken effekt skal den viden have? Skal det blot være fornøjelse for at vise medarbejderne, at de betyder noget? Opstil nogle klare mål, så det er lettere at vurdere effekten af kurset. Så er det lettere at se, om man har fået det ud af det, man gerne ville have.