Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til og omtales i følgende artikel eller af deres produkter.

Hvis man arbejder i en virksomhed hvor der ofte bliver holdt kurser og møder, så ved man hvor vigtigt det er at bruge det rigtige lokale. Derfor er det vigtigt at man vælger det rigtige sted, når man skal på kursus eller konference. Det gælder om at vælge et sted hvor medarbejderne føler sig tilpas men på samme tid udstråler, at det faglige er i fokus.

Lokation

Mange virksomheder vælger den nemme løsning og benytter sig af virksomhedens egne lokaler, når der afholdes kurser eller konferencer. Men det kan nogen gange være en god idé, at vælge et lokale andetsteds da de ansatte jo er i virksomhedens lokaler hver dag. En ændring i sceneri vil kunne få de ansatte ud af de samme gamle rutiner, som de går igennem hver dag. Så hvis man finder et lækkert hotel i en anden by end hvor virksomhedens ligger, vil det være en anderledes oplevelse for de ansatte.

Lokalet

Selve lokalet er også vigtigt at inspicere inden man vælger det, da man ikke skal risikere at blive stoppet ind i et lille kosteskab som slet ikke passer til formålet. Derfor skal man først og fremmest vurdere, hvilke krav man skal stille til lokalet. Hvis man har mange tilmeldte til kurset eller konferencen, er det vigtigt at booke store foredragssale hvor der er godt med plads til alle de deltagende. Hvis konferencesalen er for lille, vil folk risikere at sidde dårligt, hvilket mindsker deres evne til at koncentrere sig. Det samme gælder hvis man blot skal have et lokale til et lille møde, men lokalet må heller ikke være for stort, da deltagerne så hurtigere kan miste fokus. Lokalet skal have den rigtige størrelse, så der opretholdes det perfekte niveau af intimitet uden at være for småt.

Hvis medarbejderne kommer hjem fra kursus eller konference og har haft en dårlig oplevelse, vil det kunne nedsætte deres moral, og de vil ikke føle sig værdsatte af den ansatte. Derfor skal man finde den bedst mulige lokation til ens næste firmaarrangement.